Hej Praktikant 2!

01 mars, 2018

Hela Galvis kommer till Byn från Bogotá i Colombia. Det betyder att hon tagit över som den mest långväga inflyttade bybon efter Magda (som ju har rötter i Falun). Det betyder också att Hela uttalas med stumt H: ”Ela”.

Du har jobbat på några av de största digitala byråerna i Sydamerika, berätta:
– Ja, jag har jobbat på Proximity, BRM, Dasigno – bland annat. Mest har det handlat om copywriting, content och strategier för sociala media.

Hur hamnade du här, i Sverige och Norrköping?
– Min mamma bor här i Norrköping så jag har hälsat på här några gånger. Det ledde också till att jag började plugga digital strategi på Hyper Island under 2016. Och så hände det som brukar hända; jag träffade en kille, blev kär och efter några turer fram och tillbaka över Atlanten bestämde jag mig för att flytta hit.

Hur fick du höra talas om Byn?
– Jag trodde ärligt talat inte att det fanns en så, vad ska jag säga… kvalificerad byrå i Norrköping. Men min pojkvän hade pratat med någon som hört talas om er på Byn, så då tog jag kontakt. Första intrycket är framförallt att arbetsklimatet är annorlunda här jämfört de flesta byråer jag varit på tidigare. Jag gillar det verkligen, det är vänligt, kreativt, brett. Ni tänker alltid kommunikation i 360 grader.

Det var kul att höra. Vi har ju redan haft glädje av din kunskap, inte minst inom sociala media. Vad händer nu?
– Mitt liv går just nu ut på att lära mig svenska och ta mig in på den svenska arbetsmarknaden, att få fortsätta arbeta med proffs.