Hej praktikant!

01 mars, 2018

Adina Henrikson kommer från Stockholm och går sista året på KSM, Kultur Samhälle och Mediegestaltning – den lite speciella utbildning på Linköpings Universitet som redan tidigare gett oss och världen byborna Rosanna och Tove.

Hur hamnade du här, Adina?
– Det ingick i min utbildning att jag skulle göra en branschintervju – och eftersom jag är intresserad av kommunikationsbranschen googlade jag helt enkelt på kommunikationsbyråer. Bland det första som dök upp var Byn. Jag hade hört talas om er, men när jag började kolla upp er lite mer blev jag intresserad av vad ni är för några och vad ni gör. Så jag kontaktade Maria Kufver, fick en intervju och blev fascinerad av hur ni jobbar. Hur ni lyckas para det kreativa och kommersiella med engagemang i samhällsfrågor. Och samtidigt ha kul.

Och hur jobbar vi, tycker du?
– Väldigt mycket i team, och över rollgränserna. Jag hade nog mer en bild av att alla satt för sig själva, men ni jobbar väldigt mycket tillsammans och hjälper varandra. Det gillar jag.

Vi gillar det också! Är det här något du skulle kunna tänka dig att pyssla med efter skolan?
– JA, absolut. Jag skulle gärna jobba med produktions- eller projektledning på byrå eller på en kommunikationsavdelning. Inget jag har sett hittills har avskräckt mig – tvärt om!