Byn + Stångåstaden + årsredovisning = ett vinnande koncept.

I dag firar vi att vi ännu en gång är nominerade till Svenska Designpriset! Denna gång med Stångåstadens digitala årsredovisning för 2018. Extra roligt eftersom det var första gången Stångåstaden fick en fullödig digital upplaga av sin årsberättelse.

Om ni också tycker att den är tjusig kan ni från och med måndag 2 september gå in och rösta på oss på designpriset.se. Då blir vi glada.

17 oktober är det tjusig gala på Rondo, Liseberg i Göteborg. Då håller vi tummarna.

Hej Sofie!

21 augusti, 2019

Hösten är ju lite av en nystart. Och för oss på Byn innebär det även i år lite nytt folk i huset. Säg hej till vår nya produktionsledare Sofie Ågren!

Hurra! Och välkommen till Byn.
– Tack så mycket, nu kör vi!

Rätta takter. Du har jobbat här i ungefär en vecka. Har du hunnit boa in dig ordentligt?
– Ja då, jag har redan letat fram finstrumporna, tagit av mig skorna och börjat gå runt i bara strumplästen!

Okej?
– En drömbild jag haft länge är att jobba på ett företag där man får gå runt i bara strumpor.

Då har du nog kommit rätt. Vad är det du känner när dojjorna glider av?
– Frihet! Det är ju härligt att kunna bryta lite med hur det egentligen ska vara på ett kontor. Här på Byn är det liksom struktur, effektivitet, ett jävlar anamma och samtidigt ett så fritt arbetsklimat att man kan gå runt i bara strumpor och ha det bra.

Häromdagen ropade du spontant ut ”JAG ÄR SÅ GLAD ÖVER ATT VARA HÄR!”. Är det en känsla som håller i sig?
– Ja absolut. Jag sade tidigt att jag liksom vill hitta min flock, mitt gäng att hänga med. Och det tror jag verkligen att jag kan ha gjort här.

Du har tidigare jobbat som bland annat marknadskoordinator och är nu en av våra produktionsledare. Hur känns den nya rollen?
– Superspännande! Innan sommaren var jag smått illamående och undrade vad jag gett mig in på. Nu mår jag bra och känner mig bara taggad på att bli jävligt bra på det här!

Du gjorde tidigt klart för oss att du inte vill bli kallad för Ågren?
– Nej, den är man ju en smula trött på. Jag ser fram emot lite nya, goa smeknamn istället!

Välkommen in i gänget då Soffiloffan (vi jobbar vidare på smeknamnen), hoppas att du ska trivas hos oss!

 

 

Jippi! Efter upphandling har vi nu tecknat ramavtal med regionens mest spännande myndighet: Länsstyrelsen i Östergötland.

Länsstyrelsen är regeringens och riksdagens förlängda arm i länet, och ansvarar för en mängd områden – allt från att bekämpa hedersförtryck till krissamordning och att utse och vårda naturreservat. En drömkund för oss som brinner för regional utveckling och hållbarhet!

Här syns delar av Byn med Länsstyrelsens proffsiga, engagerade och trevliga kommunikationsavdelning, med kommunikationschef Annsofie Bondesson i spetsen (trea från höger).

Säg hej till Matilda!

15 april, 2019

Våren är här, och det är också Byns nya växttokiga praktikant Matilda Jürss som siktar på en karriär som art director.

Välkommen till Byn!
– Tackar!

Du är född i Östersund, uppvuxen i Katrineholm och nu bor du i Norrköping. Var känner du dig mest hemma?
– Jag måste nog säga Norrköping eftersom det är här jag har alla mina kompisar. Dessutom är det ju så nära hem till min familj som bor kvar i Katrineholm, så det känns skönt. Norrköping är en fin och mysig stad med nära till allt.

Hur hamnade du här?
– Jag pluggade en grafisk utbildning på en folkhögskola i Jönköping. Då gjorde jag praktik på en byrå i Linköping och pendlade från Norrköping. När jag pluggat klart kände jag att jag ville bygga på min utbildning och lära mig mer, bli ett riktigt proffs!

Då sökte du och kom in på GDK (grafisk design och kommunikation) här i Norrköping?
– Exakt! Jag funderade lite halvkaxigt på vad det fanns kvar för mig att lära, jag kände mig ganska fullärd, men det visade sig att det fanns MYCKET kvar. Nu får jag all teori också, förut gjorde jag bara. 

Du har en bakgrund i ostbranschen, till cheferna på Byns stora glädje. Berätta mer!
– Mina föräldrar har varit mejerister och ystat sedan 30 år tillbaka. När jag var åtta flyttade vi till Katrineholm och de startade Jürss mejeri. Folk kallar oss för ”ostfamiljen” och det är bara trevligt.

Du har haft en ost uppkallad efter dig – hur var den?
– Den var supergod, jag är så besviken på att den togs bort! Men jag skulle nog mest beskriva den som ganska kladdig.

Känner du igen dig själv i den beskrivningen?
– Nej, inte direkt, haha.

Vad är typiskt Matilda?
– Att ge personer som inte ber om det råd till sina plantor. Jag älskar gröna växter och håller så sakteliga på att förvandla mitt hem till en djungel.  

Välkommen till Byn då Matilda, hoppas att du ska trivas även i byrådjungeln!

 

Men tjoho, vad var det som hände? Byn är Årets reklambyrå 2019. I Sverige!

Eller jo, rent faktamässigt vet vi ungefär vad detta innebär. Det innebär att Byn har de mest nöjda kunderna i Sverige, i vår storlek på byrå. Det känns helt fantastiskt!

Priset fick vi ta emot på torsdagskvällens stora, årliga gala Årets byrå på Münchenbryggeriet i Stockholm, till applåder och pyroteknik.

Men ännu gladare är vi för att det just är kunderna som gett oss priset. Årets Byrå är nämligen inte bara en gala, utan också Nordens största undersökning i kommunikationsbranschen. Den bygger på intervjuer med landets kommunikationsköpare, alltså kunder, som nogsamt fått utvärdera sina byråer i 13 kategorier, som kreativitet, strategisk kompetens, proaktivitet, affärsnytta, digital kompetens och engagemang.

Och där har alltså våra kunder gett oss så höga betyg att vi vann alltihop! Och det är faktiskt lite svårt att fatta. Att vi har lyckats få kunder som delar våra värderingar, gillar vår syn på samarbete och uppskattar det vi gör så mycket att de utsett oss till Årets byrå.

Tack för att vi får göra den här resan tillsammans med er!

 

Läs mer:

https://www.nt.se/nyheter/norrkoping/norrkopingsbyran-ar-bast-i-sverige-om5812024.aspx

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/02/21/har-ar-vinnarna-fran-arets-byra-2019/

https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/helt-fantastiskt-vi-vann-om5807648.aspx

https://www.di.se/nyheter/har-ar-vinnarna-i-arets-byra-2019/

Vårens praktikant

14 februari, 2019

Inte för att skryta, men vår praktikant är bättre än din! Idag kan vi med glädje presentera vår senaste rekrytering: Johanna Hyberts. Varmt välkommen till Byn.

Första intrycket?
– Wow. Det är så spännande att vara här, nytt och lärorikt. Ni är väldigt öppna och det gillar jag. Mycket skratt och kul snack!

Du pluggar sista terminen KSM (kultur, samhälle, mediegestaltning) på Linköpings Universitet här i Norrköping. En utbildning som flera av Byborna också har pluggat! Vad är det du ska praktisera under din tid här?
– Jag tycker att kommunikation i alla dess former är jätteintressant och det är det jag vill lära mig mer om. Att se likheter och skillnader mellan olika medier och lära mig om hur man bäst når ut helt enkelt. Äntligen får jag se i praktiken hur det går till på en byrå!

Jag har noterat att du ofta bär röda byxor. Vad händer med dig när du glider ner i ett par riktigt sjyssta röda brallor?
– Jag blir så glad av färg! Det piggar upp. Och det kan man ju verkligen behöva nu på vintern. Att ha bekväma kläder som man känner sig fin i, typ röda byxor, gör dessutom att man får lite bättre självförtroende.

Du är en av få born and raised Norrköpingsbor här på kontoret. Vad kan du bidra med som vi andra missar?
– Ja, jag har verkligen Norrköping i mitt hjärta. Men det vet jag ju att ni andra inflyttade också har. Jag har inte bott någon annanstans så jag har ett något ensidigt perspektiv och det kan ju vara bra på sitt sätt.

Var gör du om tio år?
– Jag tror att jag är kvar i Norrköping och jobbar med kommunikation. Kanske som någon form av projektledare!

Vi är väldigt glada och malliga över att få ha Johanna med oss i gänget. Nu kör vi!

Ny bybo sökes

11 februari, 2019

Nu söker vi dig som vill ta nästa steg och växa tillsammans med oss på Byn.
Här får du arbeta med produktionsledning och koordinering av roliga projekt i alla kanaler – allt från enstaka enheter till stora kampanjer. Vi jobbar med rörligt, webb, sociala media, print, trycksaker, event – allt. Så det område som du inte fördjupat dig i tidigare vill du därför gärna lära dig. Det är ett extra plus om du har intresse för digital produktion, rörlig bild och/eller kampanjhantering i digitala media.

Hos oss blir du en huvudperson i samspelet mellan kunder, projektledare, kreatörer och samarbetspartners. Du kommer jobba med allt från kostnadsberäkningar, produktionsplanering och koordinering – men du kommer också få utrymme för idéarbete och kreativitet, precis som alla här på Byn.

Allra viktigast för oss är du som person. Eftersom du är så smidig, positiv, noggrann och drivande får du saker att hända. För att du gillar att jobba, men också för att folk gillar dig!

Byn är en arbetsplats med högt i tak, där vi alla bidrar till både resultat och arbetsklimat varje dag, oavsett roll. Vi brukar upprepa vårt mantra för alla vi möter: ”Skyhöga ambitioner, men en jordnära attityd”. Kanske verkar vi tjatiga, men vi har ännu inte hittat en bättre beskrivning av hur vi vill att Byn ska kännas och vara.

Du har några års yrkeserfarenhet och/eller relevant utbildning från exempelvis KSM. Byn har funnits sedan 2012 och sitter i supermysiga lokaler i kvarteret Knäppingsborg i centrala Norrköping.

Du börjar ditt nya jobb i augusti 2019. Eller hur?!

Skicka din ansökan och ditt CV till vår VD Maria Kufver maria.kufver@bynkommunikation.se.  Det ska bli kul att höra från dig!

 

Tjenare Love!

14 januari, 2019

Art Director Love Blomster är Byns senaste tillskott. Han kliver in som ställföreträdande Johan, som istället ska ägna sin tid åt att gulla med bebis ett tag framöver.

Love Blomster – vilket superhjältenamn! Har du någon superkraft?

– Jag är bra på att visualisera saker, att se framför mig vad jag ska göra innan jag gjort det.

Wow, en visualiseringssuperhjälte. Hur använder du din kraft i jobbet?

– Den gör mig flexibel och mångsidig tror jag eftersom jag så lätt ser olika former och visioner i huvudet i förväg innan jag får ner det på papper.

Hur ofta händer det att folk inleder ett samtal med dig genom att kommentera ditt namn, som jag precis gjorde?

– Ofta!

Okej, vi börjar om. Välkommen till Byn Love! Hur känns det att vara här?

– Toppen, jag fick en så bra bild av Byn när jag läste ett reportage i NT om er för ett tag sedan, så det är kul att vara på plats nu. Det är en skön atmosfär här.

Du är ju Byns nya AD och formgivare. Vilken är den ultimata formen?

– Cirkeln! Den är bra på att kommunicera. Den kan vara en liten, liten punkt. Den kan vara en stor, skrikig splash som signalerar någonting, den kan vara pricken under utropstecknet. Den är både diskret och tar för sig, det gillar jag.

Du har varit utbytesstudent i Sydkorea. Vad tar du med dig därifrån?

– Jag lärde mig läsa på koreanska så ska vi göra någonting på koreanska framöver är jag rätt person för jobbet, haha.

Välkommen till oss på Byn, Love!

Hej Magnus!

22 oktober, 2018

Magnus! Där är du ju, vår nya produktionsledare. Välkommen till Byn!

– Ja men tack. Det känns verkligen superbra att vara här. Jag kände ju många sedan tidigare så att få bli en del i gänget här kändes faktiskt lite som att komma hem.

Vi kör lite snabbfrågor för att den som inte känner dig sedan tidigare ska få en tydligare bild av Magnus. Är du beredd?

– Ja!

Bra! Då känner vi dig lite bättre. Hur tror du livet som blåval skulle skilja sig mot ditt liv idag?

– Jag kanske skulle vara ute på ännu djupare vatten emellanåt.

Du är ju produktionsledare här. Om du skulle göra en så kallad hisspitch (kort beskrivning) av ditt jobb för en person som inte har en aning om vad du gör. Vad skulle du säga då?

– Att jag bockar av ”att göra-listan” och ser till att de uppdrag vi får blir klara i tid. Det handlar ju i slutändan alltid om att se till att kunden får vad den beställt och att arbetet blir utfört på ett smidigt och bra sätt. Jag delar ut uppgifter till teamet och peppar, ja… håller i trådarna helt enkelt!

Du står ofta upp när du jobbar, är det en framgångsfaktor?

– Ja! Det är det verkligen. Det är bra för ryggen och med en bra rygg kan man ta sig långt.

Välkommen, Sus!

27 september, 2018

Hallå där, Sus, en nygammal bekantskap på Bykontoret. Nu har du slagit dig ner här (för gott?) och fått fast anställning. Hur känns det?
– Jättebra! Jag har ju varit här sedan i början av juni men jag måste säga att det känns som om jag jobbat här mycket längre än så, på ett bra sätt alltså! Alla är så otroligt välkomnande och öppna, det blir riktigt bra det här.

Du arbetar som grafisk formgivare och originalare och känner några av oss sedan tidigare. Hur hamnade du här?
– Ja precis, jag har tidigare jobbat tillsammans med flera av er här på Byn och har därför följt Byns framgångar och tänkt att det skulle kunna vara en arbetsplats för mig.

Jag bad några av dina kollegor beskriva dig som ett djur för att få ett hum om vem du är som person, kan du gissa vilket djur du blev beskriven som?
– En orm! Haha.

Fel. Faktum är att 100 procent av de (två personer) jag frågade beskrev dig som ett lejon! Är du Byns eget lejon?
– Jädrans! Nej det vet jag väl inte om jag är. Ett kattdjur är förstås alltid trevligt att vara. Man får vara både mjuk och vass på en och samma gång.

Är det bra att kunna vara både mjuk och vass i din yrkesroll?
– Ja, det tror jag. Både på låtsas och på riktigt. Jag kan nog bita ifrån om det är någonting jag inte tycker om, men även på ett skämtsamt sätt. Jag gillar att leka med ord och retas lite med folk.

Du gillar att leka med ord alltså? Kanske är copywriter ett framtida yrke för dig?

– Jag har faktiskt funderat på det! Men jag trivs bra med det jag gör idag. Det är liksom någonting kreativt som måste ur mig varje dag. Sedan är det så bra på Byn för vi sitter ju tillsammans allihopa, copywriters, AD:s, projektledare och så vidare så alla får vara med och bidra på sitt sätt ändå oavsett profession. Det är en väldigt rolig och öppen arbetsplats!

Ja, välkommen in i Byvärmen då… Lejonet!

– … haha, hm. Ja, tack ska du ha!