Om Byn

Byn är en byrå som jobbar med design, koncept och idéer i alla kanaler; tryckta, digitala, rörliga – vad som helst. Just eftersom kommunikation kan vara och se ut som vad som helst. I Byns hjärta möts skyhöga kreativa ambitioner och en jordnära attityd. Vi tror att du kommer gilla oss.

 

Historien om Byn

Byn Kommunikationsbyrå AB startade i augusti 2012 av tre arbetskamrater som lärt känna varandra den hårda vägen: genom att under många år jobba tillsammans i olika konstellationer på en större reklambyrå. Vi upptäckte efter hand att vi delade flera grundläggande värderingar.

Så när vi bestämde oss för att starta Byn drevs vi av tre krafter. Den första var att visa omvärlden att det går att bygga upp en byrå som utmanar konventioner. Den andra var att skapa den arbetsplats vi själva längtade efter, med allt vad det innebär av frihet, respekt, lyhördhet, omtanke och dynamik. Den tredje var möjligheten att söka de samarbeten vi drömde om: med kunder som också brann för kommunikation – och med de specialister, frilansare och produktionsbolag vi än så länge bara beundrat på avstånd.

Våra kunder

B2B och B2C. Snabbrörligt, tjänster, livsstil, mat och dryck, fastigheter, skog, vindkraftverk, bank och försäkring. På Byn tror vi att stor variation bland uppdragen berikar. Vi jobbar bland annat med Holmen AB, Länsförsäkringar Östgöta, Stångåstaden, MHI Vestas Offshore Wind, Restauranggruppen Pappa Grappa, Tillväxt Motala, Yllefabriken, Falu Brygghus, Ottobock, B&B Tools och Norrköpings kommun.
Byn slog upp portarna 2012, men våra personliga resor är mycket längre än så. Här är några av de varumärken vi har haft nöjet att samarbeta med under årens lopp: Falu Rödfärg, Milko Mejerier, Twinings Tea, Polarbröd. Cloetta, Leksandsbröd, Canon Svenska, Gore-Tex Scandinavia, Saab, Statoil, Europolitan/Vodaphone/Telenor, Trygg-Hansa, Swedbank, Stadium, Weibulls, TV8, TV3, SVT. Med flera.