Guldbaggeveckor

”Det finns så många bra filmer som man borde ha sett.” Känner du igen dig? Du är inte ensam. Vi är många som går omkring med ett litet dåligt samvete när listan på borde-se-filmer för varje dag blir betydligt längre än listan på filmer vi faktiskt har sett.  Då känns det ju skönt att vår favoritbio CNEMA ägnar två hela veckor åt att visa årets bästa svenska filmer på nytt.

Vintern 2014 fick CNEMA möjlighet att ge Guldbaggeveckorna ett extra lyft tack vare ett riktat stöd från Svenska Filminstitutet. Byn kopplades in och tog fram en kampanj för radio, Facebook och utomhusaffischering. Kampanjen är också ett startskott på en långsiktig satsning och profilering av CNEMA.

I kampanjens olika delar ”tjuvlyssnar” vi på människor som precis som så många andra missat de riktiga guldkornen, men trots detta inte har något problem med att ha en åsikt. Sensmoralen lyder: ”Se filmerna alla pratar om. Innan du pratar om dem.”

Frågan som vi på Byn brottas med är: ”Vilken är den bästa film någonsin som du inte har sett?” På den listan trängs, beroende på vem som svarar, ”Det mesta av Ingemar Bergman utom Fanny och Alexander” med ”Dr Strangelove”, ”Simon och Ekarna”, ”Match Point” och ”Into the Wild”.
cmena_guldbagge_web3