Hyresbostäder – Vad gör du i sommar?

 

Vad gör du i sommar?

Till sommaren 2018 söker Hyresbostäder 75 sommarjobbare. Byn fick i uppdrag att locka intresserade tonåringar till deras speedrekrytering.

För att nå ut på ett enkelt och effektivt sätt, till både tonåringar och deras föräldrar, tog Byn fram ett koncept och en kampanj som med humor och igenkänning funkar för båda målgrupperna.

Genom några korta filmer i sociala medier lyfte vi en av de stora fördelarna med att sommarjobba hos Hyresbostäder: att slippa spendera sommaren med föräldrarna och deras föga lockande semesterplaner. För vilken 16–17 år skulle inte gärna undvika att åka på Getostfestival, bo i en stuga utan wifi i ödemarken eller heja på mormor som tävlar i senior-SM i Kroppsmålning?

Filmerna spreds på Facebook, Instagram och Snapchat och fick fin respons från både föräldrar och tonåringar. Däribland mer än 1000 klick till webbplatsen samt 600 reaktioner, kommentarer och delningar. Och inte minst, drygt 300 anmälningar till speedrekryteringen, dit det slutligen kom mer än 400 intresserade!