Norrköpings Kommun – 72-timmarstestet

Norrköpings och Finspångs kommuner samarbetade under hösten 2017 i en kampanj för att medvetandegöra sina kommuners respektive invånare på att alla som kan ska kunna klara sig själva i uppemot tre dygn vid en kris. Byn fick uppdraget att ta fram en idé som skulle belysa vikten av krisberedskap hos allmänheten.

Hur vi gjorde? Ja, vi stängde helt enkelt in säkerhetschefen Rikard och beredskapssamordnaren Nina i ett hus utan el, värme eller rinnande vatten i 72 timmar. Där fick de i uppdrag att testa och utvärdera myndigheternas rekommendationer. Vi dokumenterade naturligtvis allt, Rikard och Nina sände live på facebook och svarade på folks frågor.

Media var inte sena att haka på med sina frågor – hela testet fick ett jättegenomslag i press, TV och radio. Rikard och Nina hann nog aldrig få riktigt långtråkigt, utan ägnade mycket av tiden i huset åt att bli intervjuade.

Under december 2017 rullade kampanjen vidare, med bland annat en upplevelsecontainer på stan och en kampanjfilm för sociala media och bio. Dessutom tapetserades stan med 60 utomhustavlor för kampanjen. Tack till Crelle för grymma kampanjfoton och Lavette för riktigt bra filmproduktion!

Här kan ni se kampanjfilmen!

Se filmer från huset med Nina och Rikard här!