Säg hej till Matilda!

15 april, 2019

Våren är här, och det är också Byns nya växttokiga praktikant Matilda Jürss som siktar på en karriär som art director.

Välkommen till Byn!
– Tackar!

Du är född i Östersund, uppvuxen i Katrineholm och nu bor du i Norrköping. Var känner du dig mest hemma?
– Jag måste nog säga Norrköping eftersom det är här jag har alla mina kompisar. Dessutom är det ju så nära hem till min familj som bor kvar i Katrineholm, så det känns skönt. Norrköping är en fin och mysig stad med nära till allt.

Hur hamnade du här?
– Jag pluggade en grafisk utbildning på en folkhögskola i Jönköping. Då gjorde jag praktik på en byrå i Linköping och pendlade från Norrköping. När jag pluggat klart kände jag att jag ville bygga på min utbildning och lära mig mer, bli ett riktigt proffs!

Då sökte du och kom in på GDK (grafisk design och kommunikation) här i Norrköping?
– Exakt! Jag funderade lite halvkaxigt på vad det fanns kvar för mig att lära, jag kände mig ganska fullärd, men det visade sig att det fanns MYCKET kvar. Nu får jag all teori också, förut gjorde jag bara. 

Du har en bakgrund i ostbranschen, till cheferna på Byns stora glädje. Berätta mer!
– Mina föräldrar har varit mejerister och ystat sedan 30 år tillbaka. När jag var åtta flyttade vi till Katrineholm och de startade Jürss mejeri. Folk kallar oss för ”ostfamiljen” och det är bara trevligt.

Du har haft en ost uppkallad efter dig – hur var den?
– Den var supergod, jag är så besviken på att den togs bort! Men jag skulle nog mest beskriva den som ganska kladdig.

Känner du igen dig själv i den beskrivningen?
– Nej, inte direkt, haha.

Vad är typiskt Matilda?
– Att ge personer som inte ber om det råd till sina plantor. Jag älskar gröna växter och håller så sakteliga på att förvandla mitt hem till en djungel.  

Välkommen till Byn då Matilda, hoppas att du ska trivas även i byrådjungeln!