Tjänster

Byn är en kommunikationsbyrå med fokus på varumärkesutveckling, design, kommunikationsplattformar, kreativa koncept och kommunikationsrådgivning. Vi jobbar i alla kanaler och i nära samarbeten med både våra uppdragsgivares interna resurser och våra produktionspartners.

Employer Branding

Konkurrensen om kvalificerad arbetskraft och talanger bara ökar. Den som lyckas definiera, stärka, förpacka och förmedla sitt arbetsgivarvarumärke på ett tydligt och kreativt sätt sticker ut och skapar intresse. Med erfarenhet från globala projekt för värdestyrda organisationer som Stadium och Scania hjälper vi våra kunder att både nå ut och förankra sitt arbetsgivarvarumärke internt. Som en extra kvalitetssäkring samarbetar vi bland annat med HR-konsulten Linda Stenqvist – som har stor erfarenhet av att leda värdegrundsprojekt, företagskultur och förändringsarbete. Exempel på employer branding-projekt är Sopra Sterias skandinaviska kampanj.

Investor relations

Vi har under många år haft förtroendet att producera årsredovisningar och annat IR-material för börsnoterade koncerner som Holmen AB och B&B Tools. Vi har också gjort årsredovisningar för Stångåstaden. I en del produktioner gör vi allt, inklusive texter, ibland hjälper vi till med design, original och korrekturhantering. Vår övertygelse är att en årsredovisning tjänar på att vara enkel, tydlig och lättillgänglig – både i text, bild och grafik.

Content marketing och sociala medier

I det nya medielandskapet blir det naturligt att hitta alternativ till det traditionella kampanjtänket. Istället för att fokusera på två kampanjer per år används resurserna till en mer kontinuerlig närvaro med storytelling som nyckelingrediens i kommunikationsarbetet. Vi hjälper kunder att sätta rätt mål, välja kanaler, utforma årsplaner, göra produktionsplaner och ta fram själva innehållet. Vi gör allt från kundmagasin till reportagefilmer och case stories. Några kunder väljer att outsourca hela sin närvaro på sociala media till oss.

Film och webb

Rörligt och digitalt ingår nästan alltid i våra olika projekt. Framför allt på sociala media vet vi att det handlar om att hitta smarta sätt att ”stoppa scrollet” med kreativa grepp som bryter igenom. Inom film gör vi allt från superenkla mobiltelefonfilmer till infografikfilmer och avancerade produktioner. Vi samarbetar med, och inspireras av, både små och stora produktionsbolag inom film.
Vi har slutat räkna hur många hem- och kampanjsidor vi designat och lanserat. Här jobbar vi med de bästa webbutvecklarna, både i regionen och nationellt.

Hållbarhet och mångfald

Under de senaste åren har kommunikationsuppdrag inom hållbarhet och mångfald blivit något av en specialnisch för Byn. Vi har gjort podcasts på ämnet åt Länsförsäkringar Östgöta, skrivit hållbarhetsredovisningar, medverkat till mångfaldsstrategier och producerat handböcker i tillgänglig och inkluderande kommunikation åt Stångåstaden.