Välkommen Lina!

20 augusti, 2018

Men se och häpna! En ny bybo har klivit in på kontoret: Lina Lundgren, som knyckts från Stockholm och Sveriges Radio för att jobba som copywriter på Byn.Vad har fått dig att lämna storstan för att bli Bybo?
– Man måste ta lite nya steg i livet ibland. Jag flyttar ihop med min kille, byter bransch och byter stad.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har pluggat radiolinjen i Piteå, på Luleå Tekniska Universitet. Sen dess har jag jobbat som reporter på P4 Sörmland, som redaktör och reporter på Popcorn som är en taltidning för barn med synnedsättningar, och varit programläggare på Sveriges Radio. Jag har också bott i Köln ett halvår och pluggat tyska.

Ljud är alltså din edge. Vad är grejen med det?
– Det är det perfekta mediet. Så himla lättillgängligt, och det är skönt att kunna göra andra saker medan man lyssnar. Men jag har varit radionörd länge, så det är bra att få testa lite annat nu. Marknadsföring är ju inte längre en annons i tidningen och en affisch, utan finns på Instagram, i poddar och allt möjligt. Det är härligt att alla medier ryms i det här jobbet.

Du har gjort ett par veckor på Byn nu, hur känns det?
– Det är väldigt mysigt här. Det snyggaste kontoret jag sett. Och alla är så sjukt trevliga och vänliga. Här märks man, och det är fint.

Hur trivs du i Norrköping?
– Jag älskar Norrköping. Jag var här första gången på Harry Potter-utställningen 2014 och redan då sa jag ”wow, vilken cool stad, här skulle jag kunna tänka mig att bo”. Föga visste jag då! Det är Sveriges finaste stad. Det industriella och så mycket vatten. Bara att det finns ett vattenfall mitt i stan är ju episkt. Varje gång jag går över Strömmen måste jag poängtera hur coolt det är.