Välkommen, Sus!

27 september, 2018

Hallå där, Sus, en nygammal bekantskap på Bykontoret. Nu har du slagit dig ner här (för gott?) och fått fast anställning. Hur känns det?
– Jättebra! Jag har ju varit här sedan i början av juni men jag måste säga att det känns som om jag jobbat här mycket längre än så, på ett bra sätt alltså! Alla är så otroligt välkomnande och öppna, det blir riktigt bra det här.

Du arbetar som grafisk formgivare och originalare och känner några av oss sedan tidigare. Hur hamnade du här?
– Ja precis, jag har tidigare jobbat tillsammans med flera av er här på Byn och har därför följt Byns framgångar och tänkt att det skulle kunna vara en arbetsplats för mig.

Jag bad några av dina kollegor beskriva dig som ett djur för att få ett hum om vem du är som person, kan du gissa vilket djur du blev beskriven som?
– En orm! Haha.

Fel. Faktum är att 100 procent av de (två personer) jag frågade beskrev dig som ett lejon! Är du Byns eget lejon?
– Jädrans! Nej det vet jag väl inte om jag är. Ett kattdjur är förstås alltid trevligt att vara. Man får vara både mjuk och vass på en och samma gång.

Är det bra att kunna vara både mjuk och vass i din yrkesroll?
– Ja, det tror jag. Både på låtsas och på riktigt. Jag kan nog bita ifrån om det är någonting jag inte tycker om, men även på ett skämtsamt sätt. Jag gillar att leka med ord och retas lite med folk.

Du gillar att leka med ord alltså? Kanske är copywriter ett framtida yrke för dig?

– Jag har faktiskt funderat på det! Men jag trivs bra med det jag gör idag. Det är liksom någonting kreativt som måste ur mig varje dag. Sedan är det så bra på Byn för vi sitter ju tillsammans allihopa, copywriters, AD:s, projektledare och så vidare så alla får vara med och bidra på sitt sätt ändå oavsett profession. Det är en väldigt rolig och öppen arbetsplats!

Ja, välkommen in i Byvärmen då… Lejonet!

– … haha, hm. Ja, tack ska du ha!